29 iunie 2010

Hannu Rajaniemi, The Quantum Thief



Editura britanică Orion a vîndut americanilor de la Tor romanul de debut al finlandezului Hannu Rajaniemi, The Quantum Thief, plus încă două volume. Tor va începe publicarea lor în 2011.

Cele trei volume au fost achiziționate de Orion în 2008 pentru un avans de cinci cifre, pe baza lecturii unui capitol de 24 de pagini. The Quantum Thief va apărea pe piața britanică în luna septembrie 2010.

Hannu Rajaniemi este cunoscut cititorilor români prin povestirea „Deus ex homine“ apărută în antologia The Year’s Best Science Fiction, vol. 2, de Gardner Dozois (Nemira, 2007).

(foto publicată cu permisiunea lui Hannu Rajaniemi)

Michael Haulică

7 comentarii:

  1. Arata naspa 'Publicat de Redactor' :( Prea anonim...

    RăspundețiȘtergere
  2. ma gindeam ca nu-i musai sa semnam si stirile. dar ok, le dam anonime si le semnam toti

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai si stirea aia tot e scrisa de cineva, nu? Vreau sa stiu cu cine vorbesc... cu tine sau cu Horia, nu cu un redactor anonim.

    (Pe site nu arata rau, pentru ca semnatura apare inainte de "Publicat de", dar in feed apare "Redactor" fix sub titlu.)

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca asta e varianta cea mai buna. am evitat sa apara "publicata de MH" si sa fie semnata "Dodo Nita" de pilda. nici sa facem cite un cont pentru fiecare autor nu mergea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba eu cam asa ma gandeam :D Dar nu stiu cum functioneaza chestia asta pe Blogspot - pe WP ar fi foarte usor de implementat, s-ar putea ca aici sa nu fie...

    In cazul asta, schimb sugestia - cred ca WeirdVision a spus pe blogul lui Horia o chestie destepta: ar trebui o pagina cu toti redactorii revistei. Eu mi-am inchipuit ca voi doi scrieti si stirile, deci nu vedeam sensul userului nr. 3.

    (Ah, si mie Redactor Galileo Online parca mi-ar suna mai bine decat Redactor pur si simplu)

    RăspundețiȘtergere
  6. Publicat de Galileo Online e OK? Lista ai asa fi ecu redactorii sau cu colaboratorii? Ca redactori sint doar doi. Colaboratori vor fi mai multi. Unii permanenti, altii din cind in cind.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, parca suna mai bine decat "Redactor". Si daca-s mai multi... 2 liste separate :D Una cu redactorii, alta cu colaboratorii (sau macar cu cei care au scris macar un articol pe site).

    RăspundețiȘtergere